Sütlü Kadayıflı Revani

Sütlü Kadayıflı Revani Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağından 2 parmak fazla toz şeker
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf (hamurun içine)
  • 2 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu

Şerbet için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • Kavrulmuş kadayıf (ayrıca)
  • Antep fıstığı, ceviz, fındık vb. (isteğe bağlı)

Sütlü Kadayıflı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri, beyazlaşana kadar mikserle çırp.
  2. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştır.
  3. İrmik, un, vanilin ve kabartma tozunu ek et.
  4. Son olarak 2 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıfı ekle ve spatula ile nazikçe karıştır.
  5. Karışımı yağlanmış dikdörtgen borcama dök.
  6. Üzerine ayrıyeten kavrulmuş kadayıf serpiştir (kendi isteğine nazaran miktar).
  7. Bu halde, kadayıf hem kekin içinde hem de üstte olacak.
  8. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 35-40 dakika pişir. Üzeri kızarıp içi pişene kadar denetim et (kürdan testi).
  9. Süt ve şekeri bir tencerede karıştır. Kaynatmadan, yalnızca şeker eriyene kadar ısıt. Şerbet ılık olacak halde kenara al.
  10. Tatlı fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendir.
  11. Ilık şerbeti kaşıkla yavaş yavaş dök (kademeli dökmek istersen evvel yarısını dök, 5-10 dk sonra kalanını)
  12. Tatlı şerbeti büsbütün çekince üzerine isteğe nazaran antep fıstığı, ceviz yahut fındık serpiştir.
  13. Soğuduktan sonra servis yap. 2-3 saat dinlenirse daha lezzetli olur. Afiyet olsun!

Sütlü Kadayıflı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Kahvaltılık Çörek Tarifi
Börülce Salatası
Evde Döner Tarifi (Dışarda Yediğimizden Daha Lezzetli) (Videolu)
San Sebastian
Tahinli Çıtır
Hdabla | © 2025 |