Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası (ilk 2 kaşık olağan dolulukta son 2 kaşık tepeleme)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su (nişastayı açmak için)
  • 2 paket vanilin

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı pirinci güzelce yıka. 4 su bardağı suyla tencereye al. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar haşla (suyunu büsbütün çekmese de olur)
  2. Haşlanan pirince 2 litre sütü ekle. Karıştırarak kaynamaya bırak.
  3. Kaynadıktan sonra 1,5 su bardağı toz şekeri ekle. Karıştırarak 5-10 dakika daha pişir.
  4. 4 yemek kaşığı nişastayı (2 olağan + 2 tepeleme) 1 su bardağından bir parmak eksik suyla karıştır (topak kalmasın). Kaynayan karışıma azar azar dökerek karıştır. 5-6 dakika orta ateşte, kıvam alıncaya kadar pişir.
  5. Sütlacı ısıya güçlü fırın kaplarına (toprak ya da cam olabilir) paylaştır. Kapları fırın tepsisine diz. Tepsiye yarıya kadar gelecek halde sıcak su ekle (benmari usulü)
  6. Önceden ısıtılmış 200-220°c fırının üst kısmında, yalnızca üst ızgara açık olacak biçimde 10-15 dakika üzeri kızarana kadar pişir.
  7. Oda sıcaklığında ılınmaya bırak, akabinde buzdolabında soğut. Üzerine istersen tarçın serpebilirsin.

Not:Fırınlama mühleti fırına nazaran değişebilir, üzeri kızarınca çabucak çıkar. Afiyet olsun!

Not:İsteyen bir yumurta sarısını pişmiş sütlaçla karıştırıp sütlacın üstüne dağıtabilir daha çabuk pişer ancak ben yalnızca fırınladım.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fakir Salatası ( Bekar Evi)
Waffle Tarifi
Karamelli Şeftalili Kek
Tavada Brüksel Lahanası
Fırında Soslu Tavuk Dürüm
Fırında Sebzeli Tavuk Kanat
Hdabla | © 2025 |