Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 litre süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü çelik tencereye alıp, içerisine 2. 5 su bardağı su ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Süt kaynadıktan sonra yıkamış olduğumuz pirinçleri tencereye koyup, pirinçler tam yumuşayıncaya kadar pişiyoruz.
  3. Pirinçler tam pişmiş kıvama geldikten sonra damak zevkinize nazaran şeker ilave edebilirsiniz.

Noy:Aynı ölçüde süt kullanacaksanız 2 su bardağı kafidir.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hasanpaşa Köfte Tarifi
Basit Çikolatalı Milföyden Kruvasan
Çöp Şişte Patlıcan Kebabı (Mutlaka Deneyin Harika Bir Tarif Tam Tutuyor )
Kadınbudu Köfte
Bulgur Pilavı
Iced Vanilla Latte (Ev Yapımı Vanilyalı Buzlu Latte) Tarifi
Hdabla | © 2025 |