Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası
Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet soğan
- 1 adet iri kapya biber
- 1 su bardağı mercimek
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 litre kadar kaynar su
Damak tadınıza nazaran:
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sebzeli çeşni
Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimeği bir kaseye alalım kaynar su ek edelim, yarım saat kadar bekletelim. Yarım saat sonra suyunu süzelim ve kenarda bekletelim.
- Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim ve yumuşayana kadar kavuralım.
- İnce ince kıyılmış kapya biberi ek edelim kavurmaya. Devam edelim.
- Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Mercimeği ek edelim ve kaşık yardımı ile karıştıralım. Üzerine kaynar suyu ek edelim. El robotundan geçirelim. Damak tadınıza nazaran koyu kıvam alana kadar pişmeye bırakalım. Gerekirse sıcak su ilave edelim.
- Ocağı kapatmaya 5 dakika kala tel şehriyeyi ek edelim. Çorbanın altını kapatalım.
Not:Tuzu ve baharatı damak tadınıza nazaran servis anı dilek eden ek etmesini tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






