El Açması İçi Kaymaklı Baklava
El Açması İçi Kaymaklı Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı(sıvı yağ da olur)
- 1 çay bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3,75 su bardağı un
Pişirirken;
- 100 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç kreması için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
Araya serpmek için;
- Kıyılmış ceviz
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
El Açması İçi Kaymaklı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için gerekli gereçleri tencereye alıp, bir taşım kaynatıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
- İç krema için; süt ve irmiği katılaşıncaya kadar pişiriyoruz, daha sonra beş dakikada bir karıştırarak soğutuyoruz.
- Hamur için; tüm materyalleri yoğurma kasesine alıp, ele yapışmayan ne sert nede çok yumuşak olmayacak biçimde bir hamur yoğuruyoruz daha sonra hamuru eşit 5 modüle ayırıp, bir tepside tabanına nişasta serperek 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru nişasta yardımıyla açıp oklava üzerine sıkıştırarak kırışık bir yufka haline getiriyoruz daha sonra ortasına krema ve cevizi koyarak yanlardan sıkıyoruz.
- Erittiğimiz margarin ve sıvı yağı bir kaşık yardımıyla tüm baklava dilimlerinin üzerine eşit gelecek biçimde dağıtıyoruz ve 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı geçtikten sonra (10 dk sonra) soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Dinlendirip afiyetle yiyebilirizzz. Afiyet olsunnnn.
El Açması İçi Kaymaklı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











