Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1200 kg yağlı dana kıyma (dana kuzu karışık da olur, hatta daha hoş olur)
  • 120 gram kuyruk yağı
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymamızı yoğuralım, patlıcanları 2-3 parmak kalınlıkta doğrayalım.
  2. Tepsimize 1 patlıcan, 1 köfte formunda dizelim.
  3. Ben köftelerin her birini 70 gram ölçülendirdim.
  4. Tepsi ortasına tercihen domates, soğan, sarımsak, biber yerleştirelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında evvel üzeri yağlı kağıt ile kapalı bir formda 40 dk pişirelim.
  6. Daha sonra üzerini açalım ve göz kararı pişmeye bırakalım. Ben totalde 1 saat 30 dakikada pişirdim.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Tantuni
Zeytinli Kurabiye
Muhallebili Kadayıf
Lezzet-i Şahane Kıymalı Patlıcan Musakka
Ayvalı Kereviz Salatası (Parmaklara Dikkat)
Mayalı Yumuşacık Puf Puf Poğaça
Hdabla | © 2024 |