Özbek Pilavı (Semerkand Usulü)
Özbek Pilavı (Semerkand Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr havuç
- 1 adet soğan
- 1 kg pirinç
- 200-250 gr tavuk eti
- 250-300 ml sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kimyon
- Damak zevkine nazaran tuz
Özbek Pilavı (Semerkand Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı döküp tavuk etini kızartıyoruz. Daha sonra doğranmış soğanı ekleyip soğanlar altın rengini alana kadar kavuruyoruz.
- Havuçları jülyen (frit tarzında) doğruyoruz ve tencereye ekleyip 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Sonra havuçların üstünü çok hafif örtecek kadar su ekliyoruz.
- Üzerine kimyon serpiyoruz, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatıyoruz ve 20-30 dakika demlemeye bırakıyoruz.
- Pirinci güzelce yıkıyoruz, üzerine tuz serpiyoruz ve kaynar suda 5-10 dakika bekletiyoruz. Suyunu süzüp tencereye ekliyoruz. Üzerine damak tadına nazaran tuz serpip, pirinçlerin üzerini 1 cm geçecek kadar su ekliyoruz. Yüksek ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyu çektikten sonra pirinçi güzelce karıştırıp görselde gösterildiği üzere düzleyip kısık ateşte 15 dakika demliyoruz.
- 15 dakikadan sonra yalnızca pirinçi karıştırıyoruz ve tekrar 15 dakika demlemeye bırakıyoruz.
- Son olarak 15 dakika daha demledikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Özbek Pilavı (Semerkand Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















