Mini Poğaça

Mini Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 2-3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker (miktar değiştirilebilir)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket hamur kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu (isteğe bağlı)

Mini Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemelerimizle hamurumuzu hazırlayıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
  2. Dinlendirdiğimiz hamuru alıp, küçük küçük yuvarlak toplar yapıyoruz yaptığımız topları tepsimize diliyoruz, üstüne yumurta sürüp, susam ekliyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp, küçük poğaçamızı fırına alıp 15-20 dakika pişmesini bekliyoruz şimdiden afiyet olsun🫶🏻

Mini Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Börek (Yöresel Tarif)
Şehriye Yoğurtlaması
Marul Salatam
Dibe Çökmeyen Çilekli Kek
Beze
Napolyon Pasta
Hdabla | © 2025 |