Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı arpa şehriyeyi sıvı yağda rengi yoğunlaşana kadar kavuruyoruz.
  2. Rengini alan arpa şehriyelerin üzerine tereyağı ekleyip 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
  3. Biraz tuz ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  4. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Suyu azaldığında denetim ettiğimizde şayet şehriyeler sertse biraz daha su ekleyebiliriz.
  6. Hazırlanan şehriye pilavının kapağını kapatıp biraz dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü)
Pamuk Gibi Peynirli Börek
Az Ölçülü Revani
Kupta Kadayıflı Muhallebi
Limonlu Haşhaşlı Kek
Sarımsak Soslu Pide
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet