Soslu Elmalı Kek
Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 -3 adet elma
- 2 yemek kaşığı badem kırıkları
Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyayı bir kaba alıp, çırpalım. Bu karışımdan 1 bardak kenara ayıralım.
- Üzerinin sosu için; kabımızda bulunan karışıma yumurtayı ekleyip, çırpalım. Un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili yuvarlak kelepçe kalıbına kek harcımızı dökelim.
- Elmaları yıkayıp, kabuğunu soyalım ve yarım ay halinde keselim.
- Kek harcımızın üzerine elmaları dizelim ve badem kırıntılarını serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kadar pişirelim.
- Pişen kekimizin üzerine ayırdığımız bir bardak sosu üzerine gezdirelim.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















