Bayram Klasiği Fırın Sütlaç Tarifi (Videolu)

Bayram Klasiği Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 lt süt
  • 1 su bardağı bardağından bir parmak eksik pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı şeker

Üzerine;

  • Ceviz
  • Fındık

Bayram Klasiği Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinci haşlamakla başlayalım, derin bir tencereye pirinç ve suyu alalım pirinç büsbütün suyunu çekene dek pişirelim.
  2. Daha sonra ısıttığımız sütü pirincin üzerine ek edelim. Daima karıştıralım. Kaynamaya geçtikten sonra yarım saat kaynatalım daha sonra şekerini ilave edip, karıştırmaya devam edelim.
  3. Diğer yandan nişastayı yarım su bardağı süt ile açalım ,sürekli karıştırarak sütlaca ek edelim. Son olarak 2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alalım.
  4. Fırın kaplarını bir parmak boşluk kalacak halde dolduralım. Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek kadar soğuk su dolduralım.
  5. 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim, sütlacımız servise hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Bayram Klasiği Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği
Mevsim Salatası
Kahvaltılık Kaşarlı Domates Biber
Borcamda Yaş Pasta
Brokoli Salatası
Fırında Ekmek Yapımı
Hdabla | © 2025 |