Tavuklu Basmati Pilavı

Tavuklu Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı basmati pirinçi
  • Haşlanmış tavuk
  • Tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • (isteğe bağlı şehriyeli yapılabilir)

Tavuklu Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını uygun bir tencereye alalım, eridikten sonra pirinçi ekleyelim.
  2. İyice kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ek edelim.
  3. Üzerine tuz, karabiber atıp düzgünce karıştıralım ve kapağını kapatalım.
  4. Çekmesine yakın daha evvelden haşlanan tavukları (tavukları haşlandıktan snra tereyağında az kavurup tavuk çeşnisi kattık) ekleyim ve suyunu çektirip servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).

Tavuklu Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı
Sebzeli Lorlu Mücver (Fırın Yok, Yoğurt Yok ,Süt Yok ,Çok Pratik)
Meyveli Crumble Tarifi (Videolu)
Bisküvili Havuç Topları
Spoonful
Fırında Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |