Yumurtalı Çiğköfte
Yumurtalı Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı ince bulgur
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı isot
- 1 limon suyu
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 kol taze soğan
- 4 yumurta
- Çeyrek demet maydanoz
Yumurtalı Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik bulguru sıcak su ile üzerine çıkacak kadar döküp yumuşatıyoruz.
- Sonra ıslanan yumuşayan bulgurun üzerine sıvı yağ, tuz ,domates salçası biber salçası koyup yeterlice yedirene kadar yoğuruyoruz.
- Sarımsakları rende yapıyoruz üzerine ekliyoruz,nane,pulbiber,isot,limon suyu,nar ekşisi ekleyip uygunca yoğurmaya devam ediyoruz.
- Kıvam aldığına ikna olduktan sonra 3 kısım taze soğan ayıklayıp yıkıyoruz ince ince doğruyoruz,maydanoz doğruyoruz tekrar yoğuruyoruz.
- Yumurtayı düzgünce çırpıp sıvıyağda pişiriyoruz. Yoğurduğumuz harcın içine katıp sıcakken uygunca yedirerek yoğuruyoruz toplayıp yarım saat dinlendiriyoruz.
- En son çiğköfte biçiminde top top alıp elimizde hal vererek tabağa diziyoruz isteyen dürüm isteyen yeşillik ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Yumurtalı Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











