Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma

Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yeni kesilmiş dana kuşbaşı (kol, tranç ya da sokum)
  • 200 gram kuyruk yağı (küçük küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye yahut saç üzerine doğranmış kuyruk yağını koyun.
  2. Kısık ateşte yavaşça eritin.
  3. Yağlar eriyip çıtırlaşınca, üzerine kuşbaşı doğranmış dana etini ekleyin.
  4. Etin rengi dönene kadar kavurun.
  5. Önce orta ateşte kavurun suyunu saldığında ocağın altını kısın.
  6. Et suyunu salıp çektikçe karıştırın.
  7. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte en az 1 saat pişirin.
  8. Etin kendi suyunda yavaş pişmesi yumuşak ve lokum üzere olmasını sağlar.
  9. Gerekirse sıcak su ekleyin. Lokum üzere olana kadar pişirin.
  10. Et yumuşadığında tuzunu ekleyin. Kekik ve pul biberini de ekleyin. (tuzunu evvelce katarsan eti sertleştirebilir. ).
  11. Et yumuşayınca ocağın altını kapatın ve 15 dakika eti tencerenin ağzı kapalı bir formda dinlendirin. Bu basamak, yağ emip lezzetini arttırır.
  12. Pişen dana etini bir tabakla sunabiliriz.Afiyet olsun.

Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Hamur 2 Kek
Mantar Soslu Tavuk
Çıtır Tavuk
Elmalı Kereviz Salatası
Peynir Helvası
Bebek Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |