Basmati Pilavı
Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı basmati pirinçi
- Haşlanmış tavuk
- Tereyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- (isteğe bağlı şehriyeli yapılabilir)
Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını uygun bir tencereye alalım, eridikten sonra pirinçi ekleyelim.
- İyice kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ek edelim.
- Üzerine tuz, karabiber atıp güzelce karıştıralım ve kapağını kapatalım.
- Çekmesine yakın daha evvelce haşlanan tavukları (tavukları haşlandıktan snra tereyağında az kavurup tavuk çeşnisi kattık) ekleyim ve suyunu çektirip servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).
Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






