5 Kaşık Tatlısı

5 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı süt
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı un
- 1 pk hamur kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
Üzeri için;
- Portakal
- Hindistan cevizi
5 Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlı hamurumuzu hazırlayalım. Şeker ve yumurta karıştıralım.
- Üzerine yağ, süt, irmiği ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Üzerine un ve kabartma tozunu ek edip karıştırmaya devam edelim.
- Yağlanmış yuvarlak borcama dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişirelim.
- Tatlı pişerken süt ve şeker bir kapta karıştırılır. Pişmeyecek.
- Pişen tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra 1-2 dk kadar daha bekleyelim. Şerbeti eşit formda her yerine gezdirelim.
- Eşit dilimlere ayıralım. Üzerine hindistan cevizi ve portakal ile süsleme yapalım. Buzdolabında 1-2 saat bekleyelim.
Servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ✌️.
5 Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

