5 Kaşık Tatlısı

5 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 pk hamur kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Portakal
  • Hindistan cevizi

5 Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlı hamurumuzu hazırlayalım. Şeker ve yumurta karıştıralım.
  2. Üzerine yağ, süt, irmiği ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  3. Üzerine un ve kabartma tozunu ek edip karıştırmaya devam edelim.
  4. Yağlanmış yuvarlak borcama dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişirelim.
  5. Tatlı pişerken süt ve şeker bir kapta karıştırılır. Pişmeyecek.
  6. Pişen tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra 1-2 dk kadar daha bekleyelim. Şerbeti eşit formda her yerine gezdirelim.
  7. Eşit dilimlere ayıralım. Üzerine hindistan cevizi ve portakal ile süsleme yapalım. Buzdolabında 1-2 saat bekleyelim.

Servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ✌️.

5 Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Burgu Börek Tarifi (Videolu)
Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi
En Doğalından Milkshake
İftar Menüsü
Bebeklere Balık
Etli Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |