5 Fincan Poğaçası

5 Fincan Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan yoğurt
- 1 fincan ılık su
- 1 fincan nişasta
- 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,1-4 su bardağı un
İçi için;
- İster peynir isterseniz sürülebilir çikolata
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
5 Fincan Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına her birinden bir kahve fincanı ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yoğurt, nişasta, 1 yumurtanın beyazı, 1 paket kuru maya, 3 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip 3,5 -4 su bardağı civarında un koyup yoğuralım, yumuşak bir hamur yapalım.
- Mayalandıktan sonra küçük bezeler alıp yuvarlayalım, ben içine çikolata sürdüm.
- Tepsiye dizip yarım saat daha mayalanmasını bekleyin.
- Yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
- 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
5 Fincan Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







