5 Fincan Poğaçası

5 Fincan Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 fincan ılık su
  • 1 fincan nişasta
  • 1 paket kuru maya
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,1-4 su bardağı un

İçi için;

  • İster peynir isterseniz sürülebilir çikolata

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam

5 Fincan Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına her birinden bir kahve fincanı ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yoğurt, nişasta, 1 yumurtanın beyazı, 1 paket kuru maya, 3 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip 3,5 -4 su bardağı civarında un koyup yoğuralım, yumuşak bir hamur yapalım.
  2. Mayalandıktan sonra küçük bezeler alıp yuvarlayalım, ben içine çikolata sürdüm.
  3. Tepsiye dizip yarım saat daha mayalanmasını bekleyin.
  4. Yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
  5. 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

5 Fincan Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjîal Tartolet
Gaziantep Usulü Patlıcan (Balcan) Kebabı
Fırında Karnabahar
Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi
Tül Perde Tatlısı
Çikolatalı Açma Tarifi (Tam Ölçülü)
Hdabla | © 2024 |