5 Dakikada Su Böreği

5 Dakikada Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük modül yufka

İç harcı için;

  • Peynir (isteğe bağlı kaşar, süzme yahut köy peyniri)
  • 1 çay kaşığı çörek otu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

5 Dakikada Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkamızı ince şeritler halinde kesip, yağladığımız tavaya yerleştiriyoruz.
  2. Dileğimiz peyniri ve çörek otunu karıştırıp yufkaya ekliyoruz. Ben süzme peynir kullandım.
  3. Yoğurdu sıvı yağ ile karıştırıp, peynirli yufkamızın üzerine gezdirip tekrar ince şeritler halinde kestiğimiz yufkalarla kapatıyoruz.
  4. Kısık ateşte gerili önlü çevirerek pişiriyoruz. Afiyet olsun.

5 Dakikada Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı)
Red Velvet
Afkan Pilavi
Kolay Kakaolu Pankek Tarifi
Fesleğenli Domates Soslu Makarna Tarifi
Sağlıklı Tiramisu
Hdabla | © 2025 |