5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola
5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk pirzola
- 4 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvıyağ - 1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
- Yarım tatlı kaşığı kori
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçasI
- 1 tatlı kaşığı tepeleme acı biber salçası
- Göz kararı tuz
5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzun derisini çıkaralım ve derin bir leğene alalım üzerine bir tane soğanı ay halinde doğrayalım.
- Patatesleri elma dilim biçiminde doğrayıp ek edelim sarımsağıda doğrayalım.
- Sosu için bir kaseye yağ ,baharatlar ve salçaları ek edip güzelce karıştıralım ve tavuğun üzerine dökelim .
- Elimizle her yerine gelecek biçimde karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yağlı kağıdı ıslatıp serelim ve max ayarda yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Yağlı kağıdı kaldırıp kızarıncaya kadar pişirelim. Ve sıcak servis edelim.
5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










