5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola

5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk pirzola
  • 4 adet küçük uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Sosu için;
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
  • Yarım tatlı kaşığı kori
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçasI
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme acı biber salçası
  • Göz kararı tuz

5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğumuzun derisini çıkaralım ve derin bir leğene alalım üzerine bir tane soğanı ay halinde doğrayalım.
  2. Patatesleri elma dilim biçiminde doğrayıp ek edelim sarımsağıda doğrayalım.
  3. Sosu için bir kaseye yağ ,baharatlar ve salçaları ek edip güzelce karıştıralım ve tavuğun üzerine dökelim .
  4. Elimizle her yerine gelecek biçimde karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yağlı kağıdı ıslatıp serelim ve max ayarda yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  6. Yağlı kağıdı kaldırıp kızarıncaya kadar pişirelim. Ve sıcak servis edelim.

5 Dakikada Fırında Tavuk Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişne Sosu
Kuru Domates Salatasi
Yumurtalı Ispanak Kavurması
Sodalı Börek, Çörek Tarifi (Videolu)
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye
Evde Toz Nane Nasıl Yapılır Püf Noktaları
Hdabla | © 2025 |