5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı
5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2- 2 ,5 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında olmalı )
- 4 -5 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı ölçüsü değiştirilebilir)
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao ( 50 gram )
- 250 gram kakaolu yahut sade petibör bisküvi ( kakaolu daha uygun oluyor, ortalama 1, 5 paket yapıyor fazla katılmamalı zira kuru olur )(varsa isteğe bağlı ceviz yahut fındık kırığı harca atılabilir )
Servis için isteğe bağlı ( ben kullanmadım );
- Hindistan cevizi
- Pasta süsü
- Çikolata sosu
5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak oda sıcaklığında olan margarin yahut tereyağını bir tavada eritiyoruz, sonra tenceremize sütü, şekeri ve kakaoyu alıyoruz.
- Sonra margarin yahut tereyağı da ekleyip yeterlice çırpcakla karıştırıyoruz.
- Ocağın 2 numaralı gözünde orta ateşte tam 2, 5 dakika (150 saniye )ocağın altını kapatın ve 30 saniye (yarım dakika ) daha karıştırın.
- Bu sırada bisküvilerimizi 4 e bölüyoruz .
- 1 kapta sonra üzerine yaptığımız sosu döküyoruz ezmeden tahta kaşıkla karıştırın.
- Streç sineması 2 kanat boylamasına açıyoruz, üzerine yaptığımız harcı döküyoruz güzelce sarıyoruz .
- Baton kek kalıbı olanlar kek kalıbının içine streç koyarak sarabilir .
- Sonra çabucak servis edecekseniz 2,5 -3 saat dondurucuda soğutun dilimleyerek servis edin .
- Acelem yok diyorsanız 2 -3 saat buzdolabının altında 2,5 -3 saatte dondurucuda soğutun dilimleyin servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😊 😊 😊 😊
İsterseniz servis için hindistan cevizi de atabilirsiniz.
5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






