5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı

5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2- 2 ,5 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında olmalı )
  • 4 -5 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı ölçüsü değiştirilebilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao ( 50 gram )
  • 250 gram kakaolu yahut sade petibör bisküvi ( kakaolu daha uygun oluyor, ortalama 1, 5 paket yapıyor fazla katılmamalı zira kuru olur )(varsa isteğe bağlı ceviz yahut fındık kırığı harca atılabilir )

Servis için isteğe bağlı ( ben kullanmadım );

  • Hindistan cevizi
  • Pasta süsü
  • Çikolata sosu

5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak oda sıcaklığında olan margarin yahut tereyağını bir tavada eritiyoruz, sonra tenceremize sütü, şekeri ve kakaoyu alıyoruz.
  2. Sonra margarin yahut tereyağı da ekleyip yeterlice çırpcakla karıştırıyoruz.
  3. Ocağın 2 numaralı gözünde orta ateşte tam 2, 5 dakika (150 saniye )ocağın altını kapatın ve 30 saniye (yarım dakika ) daha karıştırın.
  4. Bu sırada bisküvilerimizi 4 e bölüyoruz .
  5. 1 kapta sonra üzerine yaptığımız sosu döküyoruz ezmeden tahta kaşıkla karıştırın.
  6. Streç sineması 2 kanat boylamasına açıyoruz, üzerine yaptığımız harcı döküyoruz güzelce sarıyoruz .
  7. Baton kek kalıbı olanlar kek kalıbının içine streç koyarak sarabilir .
  8. Sonra çabucak servis edecekseniz 2,5 -3 saat dondurucuda soğutun dilimleyerek servis edin .
  9. Acelem yok diyorsanız 2 -3 saat buzdolabının altında 2,5 -3 saatte dondurucuda soğutun dilimleyin servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊 😊 😊 😊

İsterseniz servis için hindistan cevizi de atabilirsiniz.

5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Böreği
Sağlıklı Tiramisu
Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek
Kavurmalı Hünkar Beğendi
Un Helvası
Cacık
Hdabla | © 2025 |