5 Dakika Poğoçası

5 Dakika Poğoçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

5 Dakika Poğoçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erimiş tereyağı, sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Poğaçaları yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı, susam ve çörekotu serpelim.
  3. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
  4. İlk sıcağı çıktık sonra servise hazır. Afiyet olsun:)

5 Dakika Poğoçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Browni
Elmalı Kereviz Salatası
Pancarlı, Sebzeli, Kaşarlı Krep Gözleme
Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı
Un Kurabiyesi
Dilim Mozaik Pasta Tarifi
Hdabla | © 2025 |