5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız )
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 2 yumurta akı sarısı üzerine
- 1-2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 .5 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı dolusu un denetimi olacak şekilde
İç harcı için;
- Peynir
- Çökelek
- Kaşar
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağımızı oda sıcaklığındaki olmasına dikkat edelim yoğurma kabına alıyoruz.
- Sıvı yağ, yumurta akı, yoğurdu, sirkeyi, tuzu ek edip elimizle karıştırtılalım.
- Daha sonra kabartma tozumuzu ve yavaş yavaş unumuzu ve ek edip hamurumuzu yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim hamurumuzu cevizden biraz daha büyük kesimler koparıyoruz.
- Elimizle küçük bezeler yapıyoruz elimizle hafif bastırıp açıyoruz ve harcımızdan bir çay kaşığı kadar koyup uçlarını birleştiriyoruz.
- İsteyen avuç içi ile de açarak bu süreci yapabilir tıpkı süreci bütün hamurlara uyguluyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋.
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















