5 Dakika Poğaçası

5 Dakika Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un (kontrollü ekle)

İç harç için:

  • 150 gram beyaz peynir yahut lor peyniri

İsteğe bağlı:

  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam (isteğe bağlı)

5 Dakika Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu alıp karıştırın.
  2. Kabartma tozunu ve denetimli formda unu ekleyin yumuşak, ele yapışmayan ancak toparlanan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, elinizle açın, içine peynirli harç koyon ve kapatın yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ya da susam serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika güzelce kızarana kadar, üzerlerini yeterlice pişirin sonra fırından alın ve tepsinin üzerine bir bez ile örtün.

Şimdiden herkese afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun 😊😊😊😊😊.

5 Dakika Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bu Kısır Harika Denemeyen Kalmasın
Pizza Tadında Krep Börek
Paçanga Böreği
Fırında Bebek Patates
Yeşil Rüya
Yaprak Ekşisi
Hdabla | © 2025 |