5 Dakika Poğaçası
5 Dakika Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı un (kontrollü ekle)
İç harç için:
- 150 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
İsteğe bağlı:
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam (isteğe bağlı)
5 Dakika Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu alıp karıştırın.
- Kabartma tozunu ve denetimli formda unu ekleyin yumuşak, ele yapışmayan ancak toparlanan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp, elinizle açın, içine peynirli harç koyon ve kapatın yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ya da susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika güzelce kızarana kadar, üzerlerini yeterlice pişirin sonra fırından alın ve tepsinin üzerine bir bez ile örtün.
Şimdiden herkese afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun 😊😊😊😊😊.
5 Dakika Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









