5 Dakika Böreği

5 Dakika Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- Peynir
- Kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
Kızartmak için
- Sıvıyağ
- Margarin
5 Dakika Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkalarımızı tezgaha serelim.
- İçine peynir ve kaşar rendesi serpelim çok yada az sevmenize nazaran peynirinizi ayarlayalım.
- Yufkamızın öncelikle karşı taraflarını içe gerçek katlayalım.
- Sonrasında da sağ ve sol kısımlarını katlayalım fakat onları katlamadan evvel elimizi hafif ıslatıp yufkamızın uçlarını ıslatalım yufkamızın birbirine yapışması için materyal dökülmesin diye.
- Sıvıyağ döktüğümüz evvelce ısıttığımız tavamıza yufkamızı dikkatlice yerleştirelim.
- Altı kızarınca çevirelim başka tarafıda kızarınca tekrar çevirelim çevirdiğimiz her tarafa de bu sefer margarin sürelim ocakta pişerken böreğimiz.
- Aynı süreci böreğimiz pişene kadar devam edelim.
- İkinci yufkamıza da bir yumurta uygunca çırpalım az bir tuz atalım yumurtamızı yufkamıza sürelim, üzerine de kaşar yada peynir ekleyelim yumurta akmaması için ve birinci yufkamız üzere katlayıp yağlı tavamızda pişirelim.
Afiyet olsun
5 Dakika Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













