5 Dakika Böreği

5 Dakika Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • Peynir
  • Kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • Margarin

5 Dakika Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkalarımızı tezgaha serelim.
  2. İçine peynir ve kaşar rendesi serpelim çok yada az sevmenize nazaran peynirinizi ayarlayalım.
  3. Yufkamızın öncelikle karşı taraflarını içe gerçek katlayalım.
  4. Sonrasında da sağ ve sol kısımlarını katlayalım fakat onları katlamadan evvel elimizi hafif ıslatıp yufkamızın uçlarını ıslatalım yufkamızın birbirine yapışması için materyal dökülmesin diye.
  5. Sıvıyağ döktüğümüz evvelce ısıttığımız tavamıza yufkamızı dikkatlice yerleştirelim.
  6. Altı kızarınca çevirelim başka tarafıda kızarınca tekrar çevirelim çevirdiğimiz her tarafa de bu sefer margarin sürelim ocakta pişerken böreğimiz.
  7. Aynı süreci böreğimiz pişene kadar devam edelim.
  8. İkinci yufkamıza da bir yumurta uygunca çırpalım az bir tuz atalım yumurtamızı yufkamıza sürelim, üzerine de kaşar yada peynir ekleyelim yumurta akmaması için ve birinci yufkamız üzere katlayıp yağlı tavamızda pişirelim.

Afiyet olsun

5 Dakika Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Un Kurabiyesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Çıtır Patates Böreği Tarifi: Maden Suyu Ve Lezzetli Sosla Fark Yaratın! (Videolu)
Pırasalı Börek ( Tadı Bir Efsane )
Efsane Bisküvili Pasta Tarifi (Videolu)
Baklava Tadında Magnolia
Çıtır Çıtır Sapsarı Çok Kolay Biber Turşusu Tarifi (Videolu)
Dondurma Lezzetinde Ganajlı Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.