5 Çeşit Bakliyat Çorbası

5 Çeşit Bakliyat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Nane
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber

5 Çeşit Bakliyat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsaklar minik minik doğranarak kavrulmaya bırakılır.
  2. Üzerine domates salçası eklenir.
  3. Biraz daha kavrulur ve üzerine yıkanan bakliyatlar eklenir.
  4. 2 tıp karıştırılarak üzerine kemiksuyu ve sıcak su eklenerek 15-20 dk kaynatılır.
  5. Üzerine baharatları da eklenerek altı kapatılıp servis edilir.

5 Çeşit Bakliyat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fransız Usulü Soslu Elmalı Kek
Şeftali Soslu Kek
Kolay Kısır
Kaşık Dökmesi (Pizza Tadında)
Haşhaşlı Tatlı
Bu Yazın Favorisi Olacak (Çıtır Nohutlu Semizotu Salatası)
Hdabla | © 2025 |