5 Çeşit Bakliyat Çorbası

5 Çeşit Bakliyat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı nohut
- 1 su bardağı kemik suyu
- 6 su bardağı sıcak su
- Nane
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
5 Çeşit Bakliyat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsaklar minik minik doğranarak kavrulmaya bırakılır.
- Üzerine domates salçası eklenir.
- Biraz daha kavrulur ve üzerine yıkanan bakliyatlar eklenir.
- 2 tıp karıştırılarak üzerine kemiksuyu ve sıcak su eklenerek 15-20 dk kaynatılır.
- Üzerine baharatları da eklenerek altı kapatılıp servis edilir.
5 Çeşit Bakliyat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





