30 Kişilik Yaş Pasta

30 Kişilik Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya;
- 7 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Pastacı kreması;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yumurta akı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krem şanti + yarım çay bardağı süt
Üzeri için;
- 3 paket krem şanti
- Süt
30 Kişilik Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların sarısından beyazını ayırın, beyazının içerisine tuzu ve şekerin yarısını bırakıp beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Sarısının içerisine kalan şekeri ve sıcak suyu bırakıp rengi açılıncaya kadar çırpalım.
- Daha sonra katı materyalleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Beyazını ekleyip sıpatula yardımıyla karıştırlarım.
- Dikkatli karşıtıralım ki kek inmesin.
- Dikdörtgen kelepçeli kalıba dökelim evvel 160 derecede daha sonra 150 dercede pişirelim.
- Krema için süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı bir tencereye alıp çırpalım ocağa alıp pişirelim soğuması için kaldıralım.
- Soğuyan kremaya 1 paket kremşantiyi ve sütü katıp mikser yardımıyla çırpalım.
- Üzeri için 4 paket krem şantiyi koyu kıvamda çırpalım.
- Pandispanyayı fırından çıkartıp sıcak bir şekşlde zıt çevirelim kenarlarından bıçak yardımıyla çıkarakım.
- 3 paket krem şantiyi çırpalım dolapta bekletelim.
- Pandispanyamızı soğuduktan sonra üç eşit modüle bölelim. Her katı biraz meyve suyu yada süt yardımı ile ıslatıp ortasına damla çikolata muz yada isteğimiz bir meyve koyalım yaptığımız pastacı kremamızdan bırakalım.
- 3 katın sonunda üzerini ıslatıp krem şanti ile kaplayalım. Üzerini istediğimiz üzere süsleyelim:)
30 Kişilik Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

