30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden)

30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük dilim kabak (iri ve kalın doğranmış kullandım )
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- Yarım limon
- Yarım su bardağı su
30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dilimlediğimiz kabakları yassı bir tencereye alıp üzerine şekerini döküyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kabaklar suyunu salana kadar bekliyoruz (3-4 dk)
- Kabaklar suyunu saldığında yarım su bardağı suyu ekleyip, yarım limonun suyunu sıkıyoruz.
- Tekrar kapağını kapatıp, orta ateşte 15 dk kadar pişiriyoruz.
- 15 dk sonunda kabak dilimlerini karşıt çevirdim ,diğer tarafları da güzelce pişsin diye. (çevirmesek de oluyor)
- Kabakları karşıt çevirdikten sonra kapağını açık bir formda orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz (10dk)
- 10 dk sonunda tenceremizin kapağını açıp fazla suyunun uygunca çekilmesini sağlıyoruz, şerbeti yoğunlaşmış olacak biraz şerbet tabanında kalmalı.
- Servis ederken tencerede kalan şerbeti de kaşıkla kabakların üzerine dökebiliriz görsel olarak pas parlak oluyor 😋 tahin ve cevizle güzelce yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun 😋
30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







