30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden)

30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük dilim kabak (iri ve kalın doğranmış kullandım )
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • Yarım limon
  • Yarım su bardağı su

30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dilimlediğimiz kabakları yassı bir tencereye alıp üzerine şekerini döküyoruz.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kabaklar suyunu salana kadar bekliyoruz (3-4 dk)
  3. Kabaklar suyunu saldığında yarım su bardağı suyu ekleyip, yarım limonun suyunu sıkıyoruz.
  4. Tekrar kapağını kapatıp, orta ateşte 15 dk kadar pişiriyoruz.
  5. 15 dk sonunda kabak dilimlerini karşıt çevirdim ,diğer tarafları da güzelce pişsin diye. (çevirmesek de oluyor)
  6. Kabakları karşıt çevirdikten sonra kapağını açık bir formda orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz (10dk)
  7. 10 dk sonunda tenceremizin kapağını açıp fazla suyunun uygunca çekilmesini sağlıyoruz, şerbeti yoğunlaşmış olacak biraz şerbet tabanında kalmalı.
  8. Servis ederken tencerede kalan şerbeti de kaşıkla kabakların üzerine dökebiliriz görsel olarak pas parlak oluyor 😋 tahin ve cevizle güzelce yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋

30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolataya Doyuran Suffle
Sebzeli Mantar Çorbası
Beğendili Tavuk Sote
Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır
Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği
Ağızda Dağılan Susamlı Toplar
Hdabla | © 2025 |