3 Yufkayla 30 Çıtır Börek

3 Yufkayla 30 Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (yoksa yerine un olur)
- 2 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm sirkesi farketmez)
- 1 çay kaşığı (dolu olmasın) tuz
- 1 yumurta (akı sosu için konulacak sarısı yüzüne sürülecek)
İçi için;
- Peynir yahut istediğiniz bir iç harç olabilir
3 Yufkayla 30 Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sos materyallerini uygunca karıştırıp çırpalım.
- Yufkanın bir adedini tezgaha serip yarısını her yerine gelicek halde 3 yemek kaşığı dolusu döküp soslayalım.
- Yufkanın başka yarısını üstüne gelicek formda atıp tekrar üstünü her yerine gelicek biçimde soslayalım.
- Yufkamızı on eşit modül olacak halde keselim.
- Her modüle peynirimizi ekleyip sigara böreği üzere saralım.
- Kalan sos olursa yumurta sarısını ekleyip karıştıralım.
- Bu karışımı böreklerimizin üzerine sürelim.
- Susam çörek otu (isteğe bağlı) serpelim.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar 30-35 dk kadar pişirelim.
- 📌böreği dondurucuya kaldıracaksanız kutulayın. Pişireceğiniz vakit buzunu çözdürmeden de üzerine bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp sürün ,sıcak fırına sürüp pişirebilirsiniz.
- 📌böreği dondurucuya kaldıracaksanız sosuna yumurta akını eklemeyelim.
3 Yufkayla 30 Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












