3 Tepsilik Poğaça

3 Tepsilik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket kuru maya
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 9-10 bardak un

Üzeri için ;

  • 1 yumurta sarısı

Arası için ;

  • Labne peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz ya da rendelenmiş kaşar

3 Tepsilik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su, şeker ve mayayı karıştırıp on dakika bekletiyoruz.
  2. Maya kabarınca öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. En son unu ek edip yumuşak ele yapışan bir hamur elde edip 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru yuvarlayıp tepsiye diziyoruz ve üstüne yumurta sarısı sürüyoruz.
  5. 180 derecelik ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Poğaçaları ister içine peynir ,patates koyarak da şekillendirebilirsiniz ya da görseldeki üzere soğuduktan sonra ortasına labne sürüp maydanoza batırıp servis edebilirsiniz.

3 Tepsilik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trakya Tavuk Kapaması
Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü
Kereviz Sapı Çorbası
Perde Pilavı
Ocakta Etli Patlıcan Güveç
Baharatlı Pizza Tuzlu Kraker
Hdabla | © 2024 |