3 Renkli Tatlı

3 Renkli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Portakallı kat için;

  • 3 adet portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Sütlü kat için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane şekerli vanilin
  • Kakao

3 Renkli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sürece portakal suyunu sıkıp, belirtilen ölçüde nişasta ve şeker ile ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Pişirdiğimiz muhallebiyi içini ıslattığımız kaseler paylaştıralım.
  3. İkinci katı için sütü, irmiği karıştırıp, ocakta kıvam alana kadar pişirelim.
  4. Pişirdiğimiz muhallebiyi portakallı katın üstüne bir kat olacak formda yayalım.
  5. En son kakaolu kat için kalan muhallebiye kakao ekleyelim karıştıralım.
  6. Son olarak kakaolu harcımızı en son kat olarak kaseye yayalım.
  7. Tatlımız soğuyunca kaseyi servis tabağına aykırı çevirelim ve süsleyelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. 😊

3 Renkli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Girit Usulü Peynirli Patlıcan Yemeği
Ispanaklı Pişi
Haşhaşlı Limonlu Top Kek
Pankek
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Bayat Ekmekten Pratik Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |