3 2 1 Poğaça

3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4’5 su bardağı elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı;

  • 1/2 (yarım) kalıp beyaz peynir

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

3 2 1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba elediğimiz unu, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozları ,tuzu alarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
  2. Yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesimler alarak avuç içinde yassı biçim veriyoruz.
  4. İçine peynirimizi ekleyerek yuvarlıyoruz.
  5. Tüm hamur bitene kadar bu süreci tekrarlıyoruz.
  6. Yağladığımız fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam karışını serpiyoruz.
  7. 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Poğaçamız servise hazır afiyetler olsun🤗.

3 2 1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuklu Çöp Şiş
Reyhan Şurubu
Vişneli Çikolatalı Cupcake (Glutensiz!)
10 Dakikada Poğaça
Profiterol
Pofuduk Tahıllı Ekmek
Hdabla | © 2025 |