3 2 1 Poğaça
3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4’5 su bardağı elenmiş un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
- 1/2 (yarım) kalıp beyaz peynir
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
3 2 1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba elediğimiz unu, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozları ,tuzu alarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesimler alarak avuç içinde yassı biçim veriyoruz.
- İçine peynirimizi ekleyerek yuvarlıyoruz.
- Tüm hamur bitene kadar bu süreci tekrarlıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam karışını serpiyoruz.
- 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Poğaçamız servise hazır afiyetler olsun🤗.
3 2 1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









