3 2 1 Poğaça

3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
İçi için;
- 1 kase dilediğiniz peynir çeşidi
3 2 1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
- Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin (az gelirse ekleyebilirsiniz. ).
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatarak 30 dakika dinlendirin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp avucunuzun içinde yassılaştırararak ortasına bastırarak açın. İçine hazırladığınız peynir karışımını ekleyin.
- Sağından solundan toparlayarak kapatın ve yuvarlamaya başlayın.
- Üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüp çörekotuyla süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
3 2 1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


