25 Dakikada Buzluktan Çilek Reçeli

25 Dakikada Buzluktan Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek (buzluktan)
  • 2 bardak su
  • 4 su bardağı bardak şeker (bardak 200ml)
  • Yarım limon

25 Dakikada Buzluktan Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çileklere pişirilecek kaba koyuyoruz üzerine 2 bardak su koyup çözülmesini bekliyoruz. Ocak açmıyoruz.
  2. Çilek biraz çözülünce ocağı yakıp kaynatmaya başlıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk tutuyoruz.
  3. Çilek pişince 4 su bardağı şekeri ilave edip uygunca karıştırıyoruz. Tekrar kaynamaya başladığında 7 dk tutuyoruz.
  4. 7 dk sonunda yarım limon sıkıyoruz, limonuyla bir arada 8 dk tutuyoruz ve çilek reçelimiz hazır.

Not1: şekeri ilave ettikten sonra köpürdüğü için taşma yapabilir dikkatli olun.

Not2: en son ocağı kapattıktan sonra bir çay tabağına alıp güzelce soğuyuncaya kadar bakın, kıvamı size güzel geldiyse tamamdır, cıvık olduğunu düşünüyorsanız birkaç dakika daha kaynatabilirsiniz.

25 Dakikada Buzluktan Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Minik Kurabiyeler
Karnabahar Kısırı
Karpuz Limonata
Tavuklu Sebzeli Pilav
Tahinli Nişastalı Kurabiye
Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Süre Tazeliğini Koruyan)
Hdabla | © 2025 |