24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek

24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 3,5/4 su bardağı un
Sos gereçleri ;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce çırparak köpük köpük olduktan sonra öteki kek gereçlerini ekleyelim. 30*40 ölçülerinde olan fırın tepsisini yağlayarak kek hamurunu dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirelim. Kek pişerken sosu hazırlayalım. Pişen keki fırından üzerine delikler açalım ve dilimleyelim.
- Ilınan kekin üzerine birinci sıcağı çıkan sosu üzerine dökelim. Sos döküldükten sonra dolapta 1 gece bekletilirse daha lezzetli oluyor fakat vaktiniz yoksa bekletmeye gerek yok🥰
24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


