24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek

24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 3,5/4 su bardağı un

Sos gereçleri ;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırparak köpük köpük olduktan sonra öteki kek gereçlerini ekleyelim. 30*40 ölçülerinde olan fırın tepsisini yağlayarak kek hamurunu dökelim.
  2. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirelim. Kek pişerken sosu hazırlayalım. Pişen keki fırından üzerine delikler açalım ve dilimleyelim.
  3. Ilınan kekin üzerine birinci sıcağı çıkan sosu üzerine dökelim. Sos döküldükten sonra dolapta 1 gece bekletilirse daha lezzetli oluyor fakat vaktiniz yoksa bekletmeye gerek yok🥰

24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Yumurtalı Avokado
Hamsi Buğulama
Kafe Tadında Cup Tatlısı
Taze Pideler
Fırında Kolay Adana Köfte
Burma Kadayıf
Hdabla | © 2025 |