2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma

2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Ispanaklı harç için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 3 -4 kısım taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase ezine ve beyaz peynir karışımı

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • Tuz

2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanağı güzelce yıkayıp doğrayalım, akabinde taze soğan ve maydanozu da tıpkı biçimde yıkayıp doğrayalım .
  2. Sebzelerin suyunun süzmesi için süzgece alalım.
  3. Daha sonra geniş bir kabın içerisine alıp üzerine karabiber ,pul biber, zeytinyağı, tuz ek edip karıştıralım.
  4. Ardından bir yemek kaşığı tereyağı sos tavasına alıp eritelim.
  5. Üzerine zeytinyağı ek edelim.
  6. Hazırladığımız yağ ile tepsinin tabanına yağlayalım.
  7. Üzerine buruşturarak bir yufka serelim tekrar yağ döküp sürelim ikinci yufkayı da birebir formda buruşturarak serip yağ sürelim üzerine ıspanaklı karışımı her tarafına gelecek halde yayalım ve üzerine peynirleri serpiştirelim.
  8. Bir kabın içerisinde yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu çırpalım un ek edip tekrar çırpalım.
  9. Hamurun kıvamı krep hamuru kıvamında olması gerekiyor ve hazırladığımız hamuru kaşık yardımıyla tepsinin her tarafına gelecek biçimde dökelim.
  10. 180 derece ısıttığımız fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel)
Nefis Ton Balıklı Tabule
Cevizli İrmik Tatlısı
Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği
Zebra Kek (Kolay Ve Lezzetli)
Muzlu Yaş Pasta ( 30 Dakikada)
Hdabla | © 2025 |