2 Kişilik Un Helvası

2 Kişilik Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 50 gram margarin ( tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Süslemek için;

  • Maraş dövme dondurma
  • Ceviz
  • Badem
  • Fındık (isteğe bağlı)

2 Kişilik Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve şekeri bir mikser yardımıyla çırpıyoruz,köpük köpük olana kadar devam edeceğiz.
  2. Margarin ve sıvı yağı uygun bir tencereye koyuyoruz, margarin eriyene kadar yağı kızdırıyoruz.
  3. Sonrasında unu ek edip rengi yoğunlaşana kadar daima karıştırıyoruz.
  4. Rengi dönünce köpük köpük olan süt karışımımızı ekliyoruz.
  5. Sonrasında karıştırmaya devam ediyoruz ,topak topak olacaktır korkmayın karıştırdıkça kıvam alacak.
  6. Yumuşak bir helva kıvamına geldiğinde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :).

2 Kişilik Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Elmalı Kurabiye
Tuzlu Sebzeli Kek
Yeşil Mercimekli Börek
Balon Pişi
Muzlu Jöle Tatlısı
İzmir Köfte
Hdabla | © 2025 |