2 Kişilik Trileçe

2 Kişilik Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı ılık su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Süt şerbeti için ;

  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 100 ml krema

Arası için ;

  • 1 paket kremşanti
  • Yarım su bardağı süt

Karamel için ;

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema

2 Kişilik Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak karameli hazırlayarak başlayabiliriz beş yemek kaşığı şekeri teflon bir tavaya alarak karamelize olana kadar pişiriyoruz.
  2. Ardından bir yemek kaşığı tereyağını katıp karıştırıyoruz son olarak 100 ml kremayı katıyoruz.
  3. Yumurtaları şeker ile bir arada köpük olana kadar çırpıyoruz.
  4. Ardından un ,su ,kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz.
  5. Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt seriyoruz.
  6. 170° fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Yağlı kağıttan çıkarıp aykırı çeviriyoruz üzerine şerbetini gezdiriyoruz.
  8. Çırptığımız krem şantiyi üzerine sürüyoruz en son olarak karamelimizi ekliyoruz. Servise hazır afiyet olsun kalp❤️.

2 Kişilik Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Susamlı Kurabiye
Ağızda Dağılan Bol Bademli Kurabiye
Karpuz Limonatası
Az Malzemeli Pratik Çıtır Tavuk
Süt Reçeli
Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Hdabla | © 2025 |