2 Kişilik Puf Puf Pankek
2 Kişilik Puf Puf Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un (eğer hala çok sıvı haldeyse bir yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz.)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
2 Kişilik Puf Puf Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtamızı geniş bir kaba alıp kırıyoruz.
- Yumurtanın üzerine bir yemek kaşığı şeker ekleyip beyazlayana kadar çırpıyoruz. (kabarması ve yumurta kokmaması için beyazlatmak değerli. ).
- Geri kalan materyalleri (un, süt, kabartma tozu ve vanilin) karışımımıza ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- ❗️burada değerli olan yaptığımız harcın kıvamı. Zira çok akışkan olmamalı. Kek harcının bi tık daha koyusu üzere düşünebilirsiniz.
- ❗️krep tavanız varsa şayet yağlamanıza gerek yok, şayet olağan bir teflon tava kullanıyorsanız hafif yağlıyorsunuz. Tavanın parlaması kâfi, çok dökerseniz hamur kabarmaz.
- Tavayı hafif ıslatalım ve kepçe yardımıyla çok büyük olmayacak halde tavaya dökelim. Kepçeyi üzerinde gezdirerek yuvarlak haline getirebilirsiniz.
- Hamurun üzeri göz göz olduğunda denetimli bi halde zıt tarafını çevirelim.
- ❗️ orta ocakta orta ateşte olması kıymetli. Hatta sonlara yanlışsız tava daha çok ısındığı için başkalarını dökerken ocağın altını kısın.
- Ben bu formda 15 tane çıkardım. Siz daha büyük yahut daha küçük yapıp sayıyı değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun♡♡.
2 Kişilik Puf Puf Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







