2 Kişilik Pilav

2 Kişilik Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı nohut
  • 3 yemek kaşığı bezelye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su

2 Kişilik Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağı pilav tenceresine döküp arpa şehriyeleri ekliyoruz ve hafif rengi dönünceye kadar bekliyoruz.
  2. Yıkayıp biraz ılık suda beklettiğimiz pirinçleri şehriyelerin üstüne ekliyoruz.
  3. Hafif kavuruyoruz.
  4. Sanrasında üzerini hafif geçecek formda su ekliyoruz ben 2 su bardağı sıcak su ekledim ,pirinçin yapısına nazaran su ölçüsü değişebilir.
  5. Tereyağı, nohut, bezelyeyi ve tuzunu ekleyip birkaç damla da limon damlatıp kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz( limon pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır ).
  6. Pilav piştikten sonra kesinlikle kapağına havlu koyunuz yoksa kapaktaki su pilava akacaktır bu da pilavınızın sulu ,yapış yapış olmasına sebep olur.

Afiyet olsun. :).

2 Kişilik Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Börülce Yemeği
Mayasız Kıyır Poğaça
Meşhur Cocostar Pasta
Kıymalı Ispanak Yemeği
Anne Sütlacı (Nişastasız) 3 Malzemeli
Fırında Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |