2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote

2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

İç gereçleri,

  • Tavuk göğsü
  • 1 adet büyük uzunluk patates (küçük ise 2 adet)
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • İstediğiniz baharat ve sos

Üzeri için gereç;

  • Kaşar peyniri

2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patatesimizi soyup bir hoş haşlıyoruz. Yumuşacık olacak formda.
  2. Yarım soğanımızı küp küp doğrayıp hafif kızmış tavamıza sarımsak ile atıyor renginin dönmesini bekliyoruz.
  3. Soğanımız kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız tavukları tavamıza alıyoruz hafif ateşte pişiriyoruz, piştikten sonra su ek edip tavuğu yumuşatıyoruz.
  4. Tavuk suyunu çektikten sonra bir çatal yardımı ile tavukların güzelce yumuşayıp yumuşamadığını denetim ediyoruz.
  5. Yumuşayan tavuklara dilediğimiz baharat ve sosu ekliyoruz. Ben göz kararınca tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyip üzerine sos olarakta ballı hardal ve peri peri sosu döküp güzelce karıştırdım.
  6. Haşlanan patateslerimizi bir hoş eziyoruz akabinde güveç kaselerimizi yağlıyor patatesimizi içine koyup kalıp aldırıyor üzerine tavuklarımızı koyuyoruz.
  7. En sonda rendelediğimiz kaşar peyniri ekliyor ve evvelce ısıttığımız fırına gönderiyoruz.
  8. Üzerindeki kaşar peynirin erimesini bekliyoruz eridikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Renkli Buzluk Kurabiyesi Tarifi (Videolu)
Tepside Patatesli Yufka Böreği
Donut
Gerçek Samsa Nasıl Yapılır? Orta Asya Böreği (Samsa Tarifi – Kırgız Mutfağı)
Küllü Kurabiye
Soğuk Çorba
Hdabla | © 2025 |