2 Kişilik Fırında Sütlaç

2 Kişilik Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt (200 ml)
- Çeyrek su bardağı pirinç (50ml)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta yahut pirinç unu
- Yarım su bardağı süt (100 ml / nişastayı açmak için)
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
2 Kişilik Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Normalde bu tanım 2 kişilik lakin kullandığınız kaba nazaran 1 tane fazladan çıkabilir.
- Öncelikle yıkanmış pirinçlerimizi uygun bir tencereye alalım üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyelim haşlanmaya bırakalım orta ara karıştırın.
- Pirinçler piştikten sonra 2,5 su bardağı sütümüzü ekleyelim ve 15 -18 dk kadar kaynamaya bırakalım bu sırada orta ara karıştırın ki tabanına yapışmasın.
- Daha sonra süt ile açtığımız nişastayı şeker ile birlikte tencereye ekleyelim.(eğer vanilya koyacaksanız şekeri çeyrek bardağa düşürebilirsiniz şekerli olmaması için. ).
- Daha sonra 1 paket vanilya ekleyelim 5. Dk kadar kaynatalım.
- Uygun fırın kaplarına paylaştıralım.
- Ben küçük güveçlerde yaptığım için 3 tane çıktı her birine 2 kepçe olacak biçimde ekledim.
- Bi 5-10 dk kadar bekleyin üzeri kabuk tutsun fırına o denli verin yoksa kızarmaz.
- Fırın tepsimizin içerisine güveçleri koyalım ve tabanına biraz su ekleyip fırına verelim üzeri kızarınca çıkarıp süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
2 Kişilik Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




