2 Kişilik Barbunya Güveç
2 Kişilik Barbunya Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 yeşil biber
- Biraz evvelden kavrulmuş kuşbaşı et (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Karışık baharat
- Tuz
- Kekik
- Fesleğen
2 Kişilik Barbunya Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları sıvı yağda hafif kavuruyoruz.
- Kapya ve yeşil biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Salça ve domates sosunu ekliyoruz, salça ve domates sosu biberlerle karışıp bütünleşinceye kadar karıştırıp biraz daha kavuruyoruz.
- Bu 3 adımın toplam kavurma mühleti azamî 5-6 dakikayı geçmemeli.
- Haşlanmış barbunyayı ,kavrulmuş kuşbaşı etleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Hemen akabinde sıcak suyumuzu döküyoruz ve baharatlarımızı ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Minimum 5 max 10 dk kaynatabilirsiniz ,etlerinizin ve barbunyanızın kıvamına nazaran bu mühlet değişebilir bende hepsi haşlanmış olduğu için 6-7 dk da hazır oldu.
Afiyet olsun. :).
2 Kişilik Barbunya Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








