2 Kişilik Barbunya Güveç

2 Kişilik Barbunya Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • Biraz evvelden kavrulmuş kuşbaşı et (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Karışık baharat
  • Tuz
  • Kekik
  • Fesleğen

2 Kişilik Barbunya Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları sıvı yağda hafif kavuruyoruz.
  2. Kapya ve yeşil biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. Salça ve domates sosunu ekliyoruz, salça ve domates sosu biberlerle karışıp bütünleşinceye kadar karıştırıp biraz daha kavuruyoruz.
  4. Bu 3 adımın toplam kavurma mühleti azamî 5-6 dakikayı geçmemeli.
  5. Haşlanmış barbunyayı ,kavrulmuş kuşbaşı etleri ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Hemen akabinde sıcak suyumuzu döküyoruz ve baharatlarımızı ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  7. Minimum 5 max 10 dk kaynatabilirsiniz ,etlerinizin ve barbunyanızın kıvamına nazaran bu mühlet değişebilir bende hepsi haşlanmış olduğu için 6-7 dk da hazır oldu.

Afiyet olsun. :).

2 Kişilik Barbunya Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Ballı Kefir( 12+ Ay)
Şipşak Puf Börek
Biryani
Vişneli Cevizli Pancar
Körili Mantarlı Tavuk (Kremalı Tadında)
Sebzeli Türlü Yemeği
Hdabla | © 2025 |