15 Dakikada Şekerpare Tarifi
15 Dakikada Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 1,5 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon
15 Dakikada Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için öncelikle şekeri alıp bir tencereye suyunu da koyup karıştıralım, kaynamaya başladıktan sonra limonumuzu sıkalım.
- Bu tanımın daha hoş olması için tatlının soğuk şerbetim ise ılık olması gerekir.
- Hamur için ise margarini,irmiği,pudra şekerini, kabartma tozunu, karbonatı, yumurtayı ve bunu azar azar ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra elimizin içine ceviz büyüklüğünde alarak yuvarlayın ve form verin siz dilediğiniz formu verebilirsiniz.
- Tatlımın üzerine yumurtayı sürüp çatal yardımıyla üzerini hafif çizdikten sonra 175 dereceyle evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
- Tatlımız soğuduktan sonra şerbetimizi dökelim şerbeti çekince rahatlıkla yiyebilirsiniz afiyet olsun 🌹.
15 Dakikada Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







