10 Numara 12 Yıldız Fırında Karnıbahar Graten
10 Numara 12 Yıldız Fırında Karnıbahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- Tuz
- Su
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peynir
10 Numara 12 Yıldız Fırında Karnıbahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharlarımızı çiçeklerine ayıralım tuzlu suda 10 dk haşlayalım.
- Maydanozları ince ince kıyalım.
- Bütün sos materyalinin derin bir kapta güzelce karıştıralım.
- Maydanozu sosun içine katalım.
- Haşlanmış ve birinci sıcağa çıkan karnabaharlarımızı sosun içine katıp karıştıralım.
- Uygun bir borcama karnabaharlarımızı güzelce dizelim.
- Kalan sosu karnabaharlarınızın üzerinde dökelim.
- 190° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra fırından çıkarıp üzerine rendelediğimiz kaşarları serpelim.
- Tekrar fırına atıp, kasarlar eriyinceye kadar pişirmeye devam edelim.
- Kasarlar eriyip, üzeri kızardıktan fırından çıkarıp servis edelim afiyet olsun 😋
10 Numara 12 Yıldız Fırında Karnıbahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















