10 Dakikada Poğaça

10 Dakikada Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1.5 kabartma tozu
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçine;
- İster beyaz peynir ister kaşar ister boş
Üzerine;
- Susam
10 Dakikada Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler kaba alınır ve uygunca yoğrulur.
- Daha sonra bezeler halinde bölünür, hamurumuz içine beyaz peynir koyduğum bezeler istenilen hali verilip, fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı ve susam eklenilir.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir afiyet olsun servise hazır şipşak poğaçamız.
10 Dakikada Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


