10 Dakikada Poğaça

10 Dakikada Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 gram yumuşak tereyağ yahut margarin
  • 1 large yumurta (eğer küçük ise 2 tane)( sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı kadar un

İçi için;

  • Bir kase peynir yahut sucuk, kaşar ,zeytin, patates

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

10 Dakikada Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın.
  2. Unu azar azar ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan küçük modüller koparın ve bardak altı büyüklüğünde açıp iç harcını yerleştirin ve kapatıp tepsiye yerleştirin.
  4. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürün susam ve çörek otu serpin.
  5. 200 derece kızarana kadar pişirin sıcak servis yapın afiyet olsun 💐🤗.

10 Dakikada Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Muffin
Ciğer Sote
Kuru Cacık
Günlük Diyet Kahvaltım
Keloğlan Çorbası
Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet