10 Dakikada Poğaça

10 Dakikada Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 125 gram yumuşak tereyağ yahut margarin
- 1 large yumurta (eğer küçük ise 2 tane)( sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı kadar un
İçi için;
- Bir kase peynir yahut sucuk, kaşar ,zeytin, patates
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
10 Dakikada Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın.
- Unu azar azar ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan küçük modüller koparın ve bardak altı büyüklüğünde açıp iç harcını yerleştirin ve kapatıp tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürün susam ve çörek otu serpin.
- 200 derece kızarana kadar pişirin sıcak servis yapın afiyet olsun 💐🤗.
10 Dakikada Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






