10 Dakikada Kır Pidesi
10 Dakikada Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Beyaz peynir ve kaşar peynir
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- Maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
10 Dakikada Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğuracağımız kaba un hariç başka gereçleri alalım, üzerine azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru bir beze sararak 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- O sırada iç gerecimizi hazırlayalım ,peyniri bir kaba alıp ezelim üzerine soğanı ve maydanozu doğrayıp karıştıralım.
- Dinlenen hamuru 10 eşit kesime ayıralım.
- Her bir bezeyi merdane yardımıyla uzunlamasına açalım .
- Orta kısmına peynirli harcımızı ekleyip kapatalım ,ters çevirip fırın tepsimize alalım .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
10 Dakikada Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













