1 Margarin 2 Farklı Kurabiye
1 Margarin 2 Farklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Tırtıl kurabiye:
- Yarım margarin
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
Çörek otlu kurabiye:
- Yarım margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
1 Margarin 2 Farklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tırtıl kurabiye için;Oda sıcaklığın da yumuşamış margarini, ve başka tüm materyalleri ekleyip yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.
- Tırtıl kalıbıyla fırın tepsisine form verip 200 derece fırında 10-15 dk pişiriyoruz.
- Çörek otlu kurabiye için;Oda sıcaklığın da yumuşamış margarini ve başka tüm gereçleri ekleyip yumuşacık hamur yoğuruyoruz.
- Küçük modüller halin de koparıp elimizle yuvarlak form veriyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp 200 derece fırın da kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
1 Margarin 2 Farklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










