1 Kaşık Kıyma İle Pırasa Yemeği

1 Kaşık Kıyma İle Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kıyma
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 600 ml su
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye

1 Kaşık Kıyma İle Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları temizleyip yemeklik doğrayalım sonra güzelce yıkayıp süzelim.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ ile kıymayı kavuralım.
  3. Kıyma kavruldukdan sonra üzerine soğan ve havucları ekleyip kavuralım.
  4. Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Daha sonra yıkanmış pırasaları ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  6. Üzerine tuz ve ununu ekleyip karıştıralım.
  7. Son olarak su ve sehriyeyi ek edip karıştıralım.
  8. Kaynamaya baslayınca kapagını kapatıp altını kısalım.
  9. Kapalı formda 20 dakika pişmeye bırakalım.
  10. Sürenin sonunda karıştırıp servis yapabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

1 Kaşık Kıyma İle Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif)
Evde Pratik Sushi
Diyarbakır Usulü Kuzu Kaburga Dolması
Fırında Kuzu Pirzola
Dede Baba Pastası (Kars)
Beyaz Çikolata Soslu Kek
Hdabla | © 2025 |