1 Kalıp 2 Farklı Kek

1 Kalıp 2 Farklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Kakaolu tarafı için;
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 çay bardağı antep fıstığı
Tarçınlı yer için;
- 1-2 adet havuç
- 1 çay bardağı ceviz
- Çay kaşığı ucu kadar tarçın
1 Kalıp 2 Farklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yaklaşıp 4-5 dakika kadar sürüyor.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karışan harcımıza kabartma tozunu ve unumuzu ekliyoruz.
- Unumuzu eleyerek ve denetimli olarak ekliyoruz.
- Hamurumuz biraz akışkan fakat ağır bir kıvamda oluyor.
- Kıvama gelen hamuru 2 eşit karıştırma kabına ayırıyoruz.
- Birine kakao ve antep fıstığını ekleyip karıştırıyoruz.
- Diğerine de rendelediğimiz havucu, cevizi ve tarçını ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kalıbımızı yağlıyoruz ve harçlarımızı birebir anda döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce pişene kadar denetimli olarak pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi kalıptan çıkarıp keserek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
1 Kalıp 2 Farklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

